Ziekten van onze mooie gevederde vrienden: papegaai koorts

Florida, samen met Texas en Californië behoort tot de top drie staten met de meeste vogel eigendom volgens Bird Talk magazine.
Hoewel de papegaai koorts of psittacose is een relatief zeldzame ziekte bij de mens, zijn er meer dan honderd gevallen per jaar gemeld in dit land.
De meeste wilde en gedomesticeerde vogels kunnen worden natuurlijke reservoirs van de bacterie, Chlamydia psittaci, maar papegaaien, parkieten, valkparkieten en behoren tot de vogels het meest betrokken bij menselijke besmetting.
De overgrote meerderheid van gevallen van psittacose is een direct gevolg van blootstelling van mensen aan gezelschapsdieren, hetzij als eigenaars of dierenwinkel medewerkers. De rest van menselijke gevallen is het gevolg van beroepsmatige blootstelling
kalkoen verwerking van werknemers, dierenartsen, en de dierentuin werknemers om een ​​paar te noemen.
In de vogel, kan besmetting niet duidelijk geworden, tenzij weerstand in gevaar wordt gebracht door middel van aandoeningen zoals verdringing, transport, tekortkomingen in de voeding of andere stressoren.
De infectie in de vogel is meestal gastro-intestinale en respiratoire met de vogel met de volgende symptomen: diarree, loopneus, koorts en afscheiding uit de ogen.
Het organisme is vergoten in de vloeibare ontlasting of neusuitvloeiing van een zieke vogel. Zelfs gezonde vogels kunnen drager zijn van psittacose en kan het organisme met tussenpozen schuur.
Hier kan het milieu verontreinigen, de vogel kooi en de veren. Als de ontlasting droogt, de bacteriën zich in de lucht uit de beweging van de veren en dit is waar mensen kunnen geïnfecteerd raken.
De aerosolized, in de lucht zwevende deeltjes zijn zeer klein en niet gemakkelijk vestigen en blijven hangen in de atmosfeer voor langere tijd.
De infectie bij mensen kan variëren van een subklinische ziekte tot een systemische aandoening en ernstige longontsteking met een aantal dodelijke slachtoffers gemeld.
Het begin van de ziekte kan koorts, hoofdpijn, spierpijn, hoesten en kortademigheid zijn. De ziekte is meestal zelflimiterend (tot 2 weken).
Meer ernstige ziekte kan vertonen diarree, braken en vergrote lever en milt. Het organisme kan invloed hebben op een aantal andere orgaansystemen die de luchtwegen. Gevallen van endocarditis, artritis en hepatitis zijn gezien.
Psittacose is te behandelen met doxycycline. Het sterftecijfer van patiënten behandeld met antibiotica is zeer laag, minder dan 1%.
Wat is gedaan om psittacose controle in vogels? Papegaaien en andere kromsnavels worden behandeld met een chloortetracycline voor ongeveer een maand voorafgaand aan de verzending of na aankomst. Massa-behandeling en quarantaine van de vogels zijn met succes gebruikt bij de bestrijding van de ziekte.
Gerelateerde artikelen – vogels, infectie, papegaaien, ademhaling, psittacose,

Pembroke Welsh Corgi – de kleinste van de herdershonden
Gehoorzaamheid Training Voor Uw Hond
Pet Jewelry misschien niet voor alle honden
Wat zijn Stink Bugs?
Hoe Leash Train je Pit Bull Terrier
Pet Products en Pet accessoires – Voor volledige Pet Care
Debenhams huisdierenverzekering nu verkrijgbaar vanaf 4,81 pond per maand
Nuttige informatie over honden met gepersonaliseerde halsbanden
5 Toetsen de zorg voor een huisdier fret
Goedkoop kopen Frontline voor Honden Gemakkelijk
Barking probleem bij West Highland Terriers